skip to Main Content
0314–640002 info@laserclinic-river.nl

Hoe verloopt een consultatie?

Vooraf zal de huidspecialist u uitvoerig informeren over het verloop en effect van de laserbehandeling voor permanent ontharen. Na een analyse van het huidoppervlak dat u wenst te laten laten behandelen, maakt de huidspecialist een schatting van de hoeveelheid consultaties die u nodig hebt. Gemiddeld hebt u vier tot zes sessies nodig voor een goed resultaat.

Hoe bereid ik me voor op de laserbehandeling?

Waxen en epileren dient enkele weken voor en gedurende de hele behandeling vermeden te worden. U vermijdt zon en zonnebank gedurende de volledige behandelingsperiode, alsook één maand voor én na het laseren. Indien er toch zon is, gebruik dan elke 2 uur een sunblock (SPF50). U stopt met bruinversnellers of het gebruik van bruinen zonder zon uiterlijk 2 weken voor de behandeling. U scheert één dag voor de lasersessie de lichaamszone die u wenst te laseren. U reinigt uw huid met water en zeep voor de behandeling.

Hoe lang duurt de totale behandeling?

Een laserbehandeling gebeurt doorgaans in vier tot zes sessies met intervallen van enkele weken. De diodelaser werkt in op de pigmentatie in de haren en is daarom het meest efficiënt tijdens de anagene groeifase van de haartjes. Haren die in de overgangs- en rustfase zitten, zijn tijdelijk niet vatbaar voor de laserbehandeling omdat ze geen pigment bevatten. Het is daarom belangrijk om 4 tot 6 keer dezelfde lichaamszone te behandelen. In sommige gevallen treedt een kleine hergroei op, vaak met lichtere en fijnere haartjes. Een jaarlijkse onderhoudssessie is hiervoor meestal voldoende.

Moet ik me nadien nooit meer ontharen?

Het lasertoestel vernietigt de haarwortelcellen in het haarzakje, zodat er nadien geen haartje meer kan groeien. Het licht van de laser is het meest effectief op donkere haren, daar deze veel melanine (pigment) bevatten. Permanent ontharen betekent niet dat álle haren op uw lichaam weg zijn, maar wel dat uw beharing drastisch vermindert.

Komt elk huidtype in aanmerking?

Om de behandeling met succes te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat de huid zo bleek mogelijk is. Daarom wordt de behandeling meestal uitgevoerd tijdens de herfst, winter en lente. Donkere huidtypes en een gebruinde huid zijn moeilijker te behandelen.

Kan ik overstappen van IPL naar laser?

Dit is mogelijk, het is belangrijk dat er 4 weken tussen de vorige behandeling zit. De haren wie verlamd zijn door IPL zullen bij de 2e a 3e behandeling aan bod komen.

Back To Top