skip to Main Content
0314–640002 info@laserclinic-river.nl

Armhaar laseren

De armen ontharen wordt door miljoenen vrouwen beschouwd als zijnde een wederkerende kwelling. Pijnlijke wax-/harsbeurten, talloze scheermesjes, dure crèmes, etc. Voor de ontharing van de armen biedt geen van hen een blijvend resultaat. Vaak resulteren dergelijke methodes bij het ontharen van de armen zelfs in een geïrriteerde huid of ingegroeide haartjes.

Laserontharing biedt de oplossing wanneer u verzekerd wilt zijn van een permanente ontharing van de armen. Zeg vaarwel tegen ongewenste haartjes, kies voor een permanente laserontharing met een LightSheer laser. Het is de snelste én meest efficiënte manier voor een definitieve ontharing van de armen.

Wat is laserontharing?

De ontharingslaser, de Lightsheer Diodelaser DUET, produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een golflengte 810 nanometer. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde op de huid uitgezonden. Het pigment van de haren absorbeert het laserlicht en zet het licht om in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van het haarzakje. Het haarzakje is de voedingsbodem voor de haar. Nu dat kapot is kan er geen nieuwe haar meer groeien.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de laserbehandeling is het belangrijk dat u zelf ruim 5 weken van tevoren niet meer epileert, harst of de touwtjesmethode gebruikt. Een leeg haarzakje kan namelijk geen licht absorberen en dus niet effectief behandeld worden. Scheren en knippen mag wel.
De laserbehandeling op is op een lichte huid het meest effectief en veilig. Daarom is het belangrijk om het te behandelen gebied voorafgaand aan de behandeling minimaal 4 weken niet bloot te stellen aan zon of zonnebank. Kunt u zonlicht echt niet vermijden, gebruik dan consequent een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.
Tijdens elke afspraak is het van belang dat de haartjes goed zichtbaar zijn. Uw huidspecialist kan dan het haartype, de precieze diepte en locatie van de haarfollikel bepalen. Dit is nodig om bij de behandeling de apparatuur goed in te kunnen stellen.

De laserbehandeling

We beginnen met het schoonmaken van uw huid en het aftekenen van het te behandelen gebied met een huidpotlood. Dan scheren we de haartjes kort, zodat de energie van de laser goed naar de haarwortels geleid kan worden. We brengen een laagje gel op en plaatsen dan de laserkop op de huid met de ongewenste haargroei. Vervolgens geven we nauwkeurig pulsen over het gehele behandelgebied. De zeer korte puls kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekje tegen de huid. De behandeling is niet pijnloos, maar over het algemeen goed te verdragen.
Na afloop koelen we de huid met een coldpack en brengen we kalmerende Aloë Vera gel en zonnebrandcrème aan. De behandelduur varieert van 15 minuten tot 2 uur, dit is afhankelijk van de grootte van het te behandelen oppervlak.

Na de laserbehandeling

Na de behandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en soms zwelling vertonen. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen een uur na de behandeling afnemen. U kunt meteen uw normale bezigheden hervatten. Als u het wilt kan de huidspecialist een camouflerende crème opbrengen.
De behandelde huid is nog wel wat kwetsbaar, dus wees voorzichtig met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen en baden. Bescherm uw huid de gehele behandelperiode goed met zonnebrandcrème.
Binnen 3 weken na de behandeling zullen de behandelde haren vanzelf uitvallen. Dit heeft u meestal niet in de gaten. Het lege haarzakje zal zich weer opvullen met nieuw collageen.

Te verwachten resultaat

Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zijn de haren dunner. Uw huid voelt aan het einde van de behandelperiode glad aan. Ook al zullen de meeste behandelde haren niet meer terugkomen, het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden en kunnen donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de laserontharing plaatsvinden door bijvoorbeeld hormonale invloed of medicijngebruik. Het ondergaan van enkele nieuwe behandelingen kunnen dan weer gewenst zijn.

Aantal benodigde laserbehandelingen

Een haar maakt een groeicyclus door en ontwikkelt zich in 3 verschillende fasen. De serie haren in de eerste groeifase reageert optimaal op een laserbehandeling. Deze haren zitten namelijk diep in het haarzakje en bevatten veel pigment. De haren in de overgangsfase en de rustfase komen ook een keer aan de beurt. Bij de volgende behandeling bevindt een nieuwe serie haren zich in de groeifase. Om uiteindelijk alle haarzakjes in de eerste groeifase te kunnen behandelen heeft u gemiddeld 6 behandelingen nodig.

Behandelfrequentie

U kunt het beste elke 8 weken behandeld worden. Aan het einde van de reeks kunnen er 9 tot 12 weken tussen de behandelingen zitten.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidspecialisten.

De huidspecialist bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidspecialist samen met u een persoonlijk behandelplan op en geeft zij u een bijbehorende prijsindicatie. Alle benodigde informatie krijgt u ook mee naar huis.

Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies. We bieden u het eerste intakegesprek graag kosteloos en vrijblijvend aan.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 0314-640002, info@laserclinic-river.nl of het contactformulier.

Back To Top