skip to Main Content
0314–640002 info@laserclinic-river.nl

Huidverjonging laserbehandeling

Huidveroudering is onvermijdbaar en hoort bij het leven. Wel wilt u het liefst mooi ouder worden en de huidkwaliteit optimaal houden. Dat geldt zeker als uw huid u ouder doet lijken dan u zich voelt. Bij Laserclinic River kunnen we met de fractionele laser de verschijnselen van huidveroudering zoals bijvoorbeeld rimpels en verslapping van de huid, op een effectieve manier behandelen. De huid wordt na de behandelingen namelijk zelf aan het werk gezet en zal niet alleen sterker, maar ook gezonder worden.

Hoe werkt de fractionele laser bij huidveroudering?

De fractionele laser Erbium:Glass 1565 nanometer maakt opzettelijk en heel gecontroleerd minuscule prikjes in de lederhuid, de onderste laag van de huid. Het laserlicht stolt het water in deze huidcellen. De huid ruimt de behandelde delen van de lederhuid zelf op en vervangt ze door nieuwe sterke collagene vezels. De huid gaat zelf ook weer fijne bloedvaatjes aanleggen, waardoor de huiddoorbloeding verbetert. Daarnaast gaat bij deze fractionele lasering de opperhuid niet open; daarmee is de kans op risico’s zoals infecties minimaal en de hersteltijd kort.

Behandeling met de fractionele laser is de meest intensieve therapie tegen huidveroudering. Andere methoden, als micro-needling therapie en peelings hebben ook een gladmakend en egaliserend effect, maar doen dit op een oppervlakkiger niveau. Voor het verwijderen van huidoneffenheden als zonnevlekjes en couperose adviseren wij de laserbehandeling te combineren met lichtflitstherapie.

Voor de behandeling

De laserbehandeling is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Daarom is het nodig om de huid van het te behandelen gebied voorafgaand aan de behandeling minimaal 4 weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner.
Bij een getinte huid kan de huidspecialist adviseren voorafgaand aan de behandeling een pigment-remmend middel te gebruiken.
Als u gevoelig bent voor de uitbraak van een koortslip is het raadzaam om een week voorafgaand aan de behandeling L-Lysine supplementen te gebruiken.
Bij haargroei in het te behandelen gebied, is het van belang om een dag van tevoren het gebied te scheren. Harsen en epileren kan ten laatste 5 dagen van tevoren nog gedaan worden. Daarnaast vragen wij om met een schone huid, zonder make-up op behandeling te komen.
Sommige mensen vinden het prettig om de huid vooraf, met een inwerktijd van minimaal 45 minuten, in te smeren met de verdovende EMLA-crème. Deze verdovende crème is op recept verkrijgbaar.

De laserbehandeling

De behandeling duurt 30 tot 60 minuten. De huidspecialist tekent het huidgebied af en koelt het te behandelen gebied met coldpacks. Daarna geeft zij naast elkaar gedurende enkele milliseconden pulsen af met de scanner, totdat het hele gebied nauwkeurig is behandeld.
U voelt warme prikjes op de huid. De pulsen zijn kort van duur. De scanner heeft een gekoelde tip, dit maakt de behandeling draaglijk. Pijnstilling is meestal niet nodig. Na de behandeling koelen we de huid weer na en brengen we kalmerende crème en zonnebrandcrème aan.

Na de laserbehandeling

Direct na de behandeling is het behandelde gebied rood en gezwollen, dit kan 2 tot 24 uur aanhouden. Na 3 tot 10 dagen kan de huid een gebruinde kleur hebben en een lichte, droge schilfering vertonen in de vorm van minuscule stipjes. Dit is het patroon van de laserpulsen en is voor anderen nauwelijks zichtbaar. Behandelde pigmentvlekjes die eventueel mee behandeld zijn, worden eerst donkerder en schilferen af binnen een week. Sommige mensen ervaren extra doorbloeding en een jeukend gevoel in het behandelde gebied. Dit is een onderdeel van het regeneratieproces en betekent dat de huid ‘aan het werk’ is.
De huid is ongeveer 2 weken extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Wij raden aan de huid goed te beschermen met zonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huid voorzichtig te behandelen. De huidspecialist geeft u huidverzorgingsadvies.

Te verwachten resultaat

Fractionele laserbehandelingen zorgen ervoor dat fijne lijntjes vervagen, rimpels minder diep worden en de huiddoorbloeding verbetert. Dit geeft de huid een egaler en frisser uiterlijk. Door herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid soepeler aanvoelen en een gladder aanzien krijgen.
Binnen 2 weken ziet u verbetering in de huidstructuur en huidteint, maar het eindresultaat wordt pas na enkele maanden goed zichtbaar. Collageenopbouw is immers een proces dat tijd nodig heeft. Het nieuwe weefsel dat de huid aanmaakt zal na verloop van tijd niet verdwijnen, dus de resultaten zijn blijvend. Uiteraard kan het verouderingsproces van de huid niet stop gezet worden en zal u het resultaat moeten onderhouden.
Indien u expressierimpels, zoals een fronsrimpel en voorhoofdrimpels, helemaal weg wilt hebben komen botox of fillers in aanmerking.

Aantal benodigde laserbehandelingen

Er zijn gemiddeld 3 tot 5 laserbehandelingen nodig. Elke behandeling geeft verbetering. U bepaalt uiteindelijk zelf het aantal behandelingen naar gelang het door u gewenste resultaat.
Tussen de behandelingen zit een periode van 4 of 5 weken.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidspecialisten.

De huidspecialist bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidspecialist samen met u een persoonlijk behandelplan op en geeft zij u een bijbehorende prijsindicatie. Alle benodigde informatie krijgt u ook mee naar huis.

Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies. We bieden u het eerste intakegesprek graag kosteloos en vrijblijvend aan.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 0314-640002, info@laserclinic-river.nl of het contactformulier.

Tarieven per behandeling

2/3 Gelaat € 200
Gelaat € 275
Hals € 200
Gelaat en hals € 400
Decolleté € 275
Back To Top