skip to Main Content
0314–640002 info@laserclinic-river.nl

Bikinilijn laten Laseren in DoetinchemHeeft u schoon genoeg van die geïrriteerde huid, ingegroeide haartjes en rode bultjes bij de bikinilijn? Of heeft u gewoon geen zin meer om elke week uw schaamstreek te scheren of elke maand uw bilnaad te laten waxen? Laat dan uw bikinilijn laseren bij Laserclinic River in Doetinchem.

Onze laserontharing is veilig, biedt maximaal comfort tijdens de behandeling én zorgt natuurlijk voor een gladde bikinilijn zonder huidirritaties. Zo kunt u met een gerust hart naar het zwembad of in de zomermaanden naar het strand!

Op deze pagina vindt u de volgende informatie:

 1. De Diode Laser: onze lasermethode
 2. Hoe ziet een behandeltraject er uit?
 3. Hoeveel behandelingen heeft u nodig om uw bikinilijn te laten laseren?
 4. Welk resultaat kunt u verwachten?
 5. Wanneer kunt u uw bikinilijn NIET laten laseren?
 6. Wat kost het om uw bikinilijn te laten laseren?
 7. Vragen of Afspraak maken

1 – Diodelaser: veilig en effectief in het definitief ontharen van uw bikinilijn

Lightsheer Diode LaserWij laseren uw bikinilijn met de Lightsheer Diodelaser. Deze laser is gecertificeerd met het strenge FDA keurmerk en dus veilig. Daarnaast zorgen vooraanstaande technologieën voor zeer efficiënt en kortstondig huidcontact, waardoor pijn tijdens het weglaseren wordt geminimaliseerd.

De laser produceert een hoog geconcentreerde, zuivere lichtbundel op een constante golflengte van 810 nanometer. Het pigment in uw haar absorbeert dit licht en zet het direct om in warmte. Deze warmte zorgt er op zijn beurt voor dat de voedingsbodem in uw haarzakje wordt vernietigd. Het resultaat is dat er geen nieuwe haren meer kunnen groeien.

Hoewel de Diodelaser de meest permanente ontharing van uw bikinilijn verzorgt, zijn er een aantal oorzaken die voor terugkerende haartjes kunnen zorgen. Dit zijn schommelingen in uw hormoonhuishouding (door bijvoorbeeld zwangerschap en menopauze) en het gebruik van bepaalde medicatie. Geen enkele technologie kan dit nog voorkomen.

2 – Hoe ziet een behandeltraject er uit?

We beginnen elk traject voor laserontharing met een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek vertelt onze huidspecialist u over de behandeling en vraagt zij naar o.a. littekens, medicijngebruik en zwangerschap. Vanzelfsprekend wordt hierbij de nodige discretie in acht genomen. Uiteindelijk plannen jullie samen 6 behandelingen in met 6 weken tussen elke behandeling. Een behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

2.1 – Voor de behandeling

Het is belangrijk dat u uw bikinilijn 6 weken vóór elke behandeling niet waxt, harst en epileert. De haartjes, wortels en haarzakjes dienen intact te blijven. De laser heeft deze nodig om ze daadwerkelijk op te laten lossen. U kunt uw schaamstreek wel gewoon blijven scheren, omdat dit de wortels en zakjes niet aantast.

Daarnaast behalen we het beste resultaat op een lichte huid. We verzoeken u dan ook om uw schaamstreek 4 weken vóór de eerste behandeling niet aan de zon en zonnebank bloot te stellen.

Zorg er tot slot voor dat tijdens uw eerste bezoek de haartjes bij uw bikinilijn wél goed zichtbaar zijn. Hierdoor kan de huidspecialist uw ongewenste haartjes het beste analyseren en de laserapparatuur er perfect op afstemmen.

2.2 – Tijdens de behandeling

We zullen eerst de huid van uw bikinilijn schoonmaken en met een huidpotlood het te behandelen gebied aftekenen. Vervolgens scheren we de haartjes kort (hoeft u dus niet zelf te doen!) en brengen we een laagje gel aan. Daarna plaatsen we de laserkop op uw huid en geven we stap voor stap nauwkeurige pulsen over het hele behandelgebied.

De zeer korte puls kan worden vergeleken met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Voor de ene vrouw is dit pijnloos, voor de andere vrouw kan het ietwat onaangenaam zijn. Maar uiteindelijk is elke laserbehandeling van de bikinilijn wel goed te verdragen. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

2.3 – Na de behandeling

Zodra we uw bikinilijn hebben gelaserd brengen we kalmerende aloë vera gel aan en leggen we er een coldpack op. Hoewel er na de behandeling geen sprake zal zijn van gevoeligheid, kan de huid wel enigszins opzwellen en rood worden. Deze reactie is volkomen normaal en zal na een paar uur weer afnemen. U kunt gewoon verder met uw dagelijkse activiteiten.

U dient alleen te letten op het volgende:

 • Vermijd zonlicht en de zonnebank.
 • Komt uw bikinilijn tóch in de zon? Gebruik dan zonnebrandcrème met minimaal factor 30.
 • Vermijd heette temperaturen, zoals de sauna en een hete douche.

Na ongeveer 2 weken zullen de haartjes gaan uitvallen. U merkt hier waarschijnlijk niets van.

3 – Hoeveel behandelingen heb ik nodig om mijn bikinilijn te ontharen?

U heeft gemiddeld 6 laserbehandelingen nodig om uw bikinilijn effectief te ontharen. Dat zit zo. Een haar maakt een groeicyclus door en komt daarbij in de volgende 3 fasen terecht:

 1. Groeifase
 2. Overgangsfase
 3. Rustfase

Na de rustfase valt de haar uit, en kan het haarzakje weer een nieuwe haar de groeifase in laten gaan. Laseren werkt het beste bij haar in de groeifase. Maar het duurt even voordat elk haarzakje een haar in de groeifase heeft. Na gemiddeld 6 behandelingen (circa 30 weken) hebben we elk haarzakje behandeld.

Daarnaast speelt ook de tint van uw huid een rol. Des te lichter uw huid, des te minder behandelingen heeft u nodig. Maar des te donkerder uw huid, des te meer behandelingen u nodig zult hebben. Een donkere huid laat het licht van de laser namelijk minder goed door.

4 – Welk resultaat kunt u verwachten?

Door uw bikinilijn te laten laseren, verdwijnen donkere, dikke haren. Met elke behandeling verdwijnen er meer, totdat er alleen nog maar hele lichte, kleine donshaartjes overblijven. Deze zijn bijna niet waar te nemen en voelen zacht aan. Na gemiddeld 6 behandelingen heeft u dus een mooie, gladde bikinilijn.

Het Resultaat van Bikinilijn Ontharen: Een Gladde Huid!

 

In principe hoeft u de bikinilijn niet bij te houden, maar het kan voorkomen dat door hormonale schommelingen of medicijngebruik de donshaartjes dikker en stugger worden. Deze kunt u dan uiteraard weer opnieuw laten weglaseren.

5 – Wanneer kan ik mijn bikinilijn NIET laten laseren?

Bijna elke vrouw kan haar bikinilijn laten ontharen met een laser. Er zijn echter een aantal uitzonderingen:

 • U bent zwanger
 • U geeft borstvoeding
 • U heeft een vorm van kanker
 • U gebruikt bepaalde medicijnen

Indien u zwanger bent of borstvoeding geeft is laserontharing van uw bikinilijn geen optie. Hoewel onderzoek uitwijst dat er geen schadelijke gevolgen voor uzelf zijn, is dat voor het kindje dat u draagt of melk geeft niet uitgesloten.

Ook als u kanker heeft zullen we de bikinilijn niet ontharen met een laser. Simpelweg omdat het kan conflicteren met behandelingen die u al ondergaat. Wanneer u een jaar schoon bent en uw behandelend arts instemt, kunt u uw bikinilijn weer laten laseren.

Tot slot kunnen bepaalde medicijnen, zoals antibiotica, invloed hebben op het effect van de laser. De laser kan dan bijvoorbeeld ongewenste donkere plekjes op uw huid achterlaten. Dit geldt niet voor alle medicijnen. Daarom controleren we uw medicijngebruik zorgvuldig tijdens de intake.

NB: Met de Lightsheer Diode DUET Laser kan elk huidtype worden behandeld. Zelfs de meest donkere huid (type V en VI). Wél is het zo dat er voor donkere huidtypes meer laserbehandelingen nodig zijn.

6 – Wat kost het om uw bikinilijn te laten laseren?

De tarieven om uw bikinilijn te laseren zijn als volgt:

 • Intakegesprek: Gratis
 • Prijs per behandeling: €85,-

Gemiddeld heeft u 6 behandelingen nodig. Dat betekent dat u in totaal op €510,- moet rekenen. Maar omdat er steeds 6 weken tussen 2 behandelingen zitten, betaalt u dit verspreid over een termijn van 30 weken.

Heeft u een lichtere huid? Dan werkt de laser beter en heeft u waarschijnlijk minder behandelingen nodig. U betaalt dan dus ook wat minder. Bij een donkere huid werkt dit helaas andersom en betaalt u naar verwachting wat meer dan €510.

7 – Interesse om uw bikinilijn te laten laseren in Doetinchem?

Bellen om uw Bikinilijn te laten Laseren in Doetinchem!Plan dan nu uw GRATIS intakegesprek in van 30 minuten. We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies. We bieden u het eerste intakegesprek dus graag kosteloos en vrijblijvend aan.

Tijdens dit gesprek bespreekt u uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidspecialisten. Ook zal de specialist u een aantal vragen over uw gezondheid stellen. Samen stellen jullie een behandelplan op en daarbij ontvangt u een bijbehorende prijsindicatie. Dit krijgt u uiteraard mee naar huis.

Na het tekenen van de overeenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

Zowel de intake als de behandelingen vinden plaats op ons adres aan de Caenstraat 23 in Doetinchem. Of u nu uit de richting van Zevenaar of Varsseveld komt, of uit Doesburg of Zeddam. Onze locatie is goed bereikbaar en biedt bovendien gratis parkeergelegenheid.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op via 0314-640002, info@laserclinic-river.nl of het contactformulier.

Of boek uw GRATIS intake hier!

Back To Top