skip to Main Content
0314–640002 info@laserclinic-river.nl

Acné-littekens laserbehandeling

Door acné heeft onze huid heel wat te voorduren en soms is de huid niet in staat om de schade van acné goed te herstellen. Ontstekingen door acné kunnen resulteren in acné-littekens en die kunnen we als zeer storend ervaren. Acné-littekens zijn het gevolg van beschadigde bindweefselvezels in de diepere huidlaag, de lederhuid.
Om deze huidlaag te behandelen, maken de huidspecialisten van Laserclinic River gebruik van fractionele lasertherapie. Met fractionele lasertherapie kunnen we zeer gecontroleerd en effectief schade van het bindweefsel herstellen, waardoor de huid geleidelijk sterker en gladder wordt. Ook striae, huidveroudering en littekens kunnen we met deze methode behandelen.

Hoe werkt fractionele lasertherapie?

De laser zet de laserpulsen in deeltjes cq. fracties heel dicht naast elkaar loodrecht in de huid. De laserstralen dringen zich als minuscule kolommen van warmtebundels diep in de lederhuid. Daarmee stimuleren de warmtebundels de bindweefselcellen tot aanmaak van nieuw collageen, nieuw steunweefsel van de huid. De huid rondom de laserpulsen blijft intact en zo kan dit gezonde weefsel in een versneld tempo het beschadigde weefsel helpen herstellen. Door de aanmaak van nieuw bindweefsel wordt het reliëf van de acné-littekens geleidelijk minder zichtbaar.
Een groot voordeel van fractionele laserbehandeling is dat de buitenste laag van de huid gesloten blijft. Terwijl de diepe huidlaag intensief wordt behandeld, blijft de huid rondom de laserpulsen intact. Hierdoor is er weinig kans op complicaties als infectie en pigmentverschuivingen en het herstel van de huid zal hierdoor sneller verlopen.

Voor de behandeling

De laserbehandeling op acné-littekens is het meest effectief en veilig op een lichte huid. Daarom is het nodig om de huid van het te behandelen gebied voorafgaand aan de behandeling minimaal 4 weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner.
Bij een getinte huid kan de huidspecialist adviseren voorafgaand aan de behandeling een pigment-remmend middel te gebruiken.
Indien u gevoelig bent voor de uitbraak van een koortslip is het raadzaam om een week voorafgaand aan de behandeling L-Lysine supplementen te gebruiken.
Bij haargroei in het te behandelen gebied, is het van belang om een dag van tevoren het gebied te scheren. Harsen en epileren kan 5 dagen van tevoren nog gedaan worden. Daarnaast vragen wij om met een schone huid op behandeling te komen.
Sommige mensen vinden het prettig om de huid vooraf, met een inwerktijd van minimaal 45 minuten, in te smeren met de verdovende EMLA-crème. Deze verdovende crème is op recept verkrijgbaar.

De behandeling

De behandeling duurt 30 tot 60 minuten. De huidspecialist tekent het huidgebied af en koelt het te behandelen gebied met coldpacks. Daarna geeft zij gedurende enkele milliseconden pulsen naast elkaar af met de scanner, totdat het hele gebied nauwkeurig is behandeld.
U voelt warme prikjes op de huid. De pulsen zijn kort van duur. De scanner heeft een gekoelde tip, dit maakt dat de behandeling draaglijk. Pijnstilling is meestal niet nodig. Na de behandeling koelen we de huid weer na en brengen we kalmerende crème en zonnebrandcrème aan.

Na de behandeling

Direct na de behandeling is het behandelde gebied rood en gezwollen, dit kan 2 tot 24 uur aanhouden. Na 3 tot 10 dagen kan de huid een gebruinde kleur hebben en een lichte, droge schilfering vertonen in de vorm van minuscule stipjes. Dit is het patroon van de laserpulsen en is voor anderen nauwelijks zichtbaar. Behandelde pigmentvlekjes die eventueel mee behandeld zijn, worden eerst donkerder en schilferen af binnen een week. Sommige mensen ervaren extra doorbloeding en een jeukend gevoel in het behandelde gebied. Dit is een onderdeel van het regeneratieproces en betekent dat de huid ‘aan het werk’ is.
De huid is ongeveer 2 weken extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Wij raden aan de huid goed te beschermen met zonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huid voorzichtig te behandelen. De huidspecialist geeft u huidverzorgingsadvies.

Te verwachten resultaat

Binnen 2 weken ziet u verbetering in de huidstructuur en huidteint, maar het eindresultaat wordt pas na enkele maanden goed zichtbaar. Collageenopbouw is immers een proces dat tijd nodig heeft.
Door herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid soepeler aanvoelen en een gladder aanzien krijgen. Het nieuwe weefsel dat door de huid is aangemaakt zal na verloop van tijd niet verdwijnen, dus de resultaten zijn blijvend.

Aantal benodigde behandelingen
Afhankelijk van het soort acnélittekens, zijn er gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. Elke behandeling geeft verbetering. U bepaalt uiteindelijk zelf het aantal behandelingen naar gelang het door u gewenste resultaat. De periode tussen de behandelingen is 4 tot 5 weken.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Behandeling van acné-littekens in het gelaat wordt in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is het afhankelijk van uw aanvullend verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Laserclinic River is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidspecialisten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidspecialisten.

De huidspecialist bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidspecialist samen met u een persoonlijk behandelplan op en geeft zij u een bijbehorende prijsindicatie. Alle benodigde informatie krijgt u ook mee naar huis.

Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies. We bieden u het eerste intakegesprek graag kosteloos en vrijblijvend aan.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 0314–640002, info@laserclinic-river.nl of het contactformulier.

Tarieven per behandeling

1/3 Gelaat € 125
2/3 Gelaat € 200
Gelaat € 275
Schouders € 300

Voor en na foto’s

Resultaten verschillen van persoon tot persoon

Back To Top