skip to Main Content
0314–640002 info@laserclinic-river.nl

Mesotherapie voor het gezicht

Mesotherapie voor het gezicht is bedoeld om de huid in betere conditie te brengen. Naarmate we ouder worden, neemt de conditie van de huid af. Dit komt deels door natuurlijke factoren, zo daalt de hoeveelheid hyaluronzuur bij iedereen na het dertigste jaar, maar deels komt het ook door erfelijke factoren en omgevingsfactoren. Erfelijk is bijvoorbeeld hoe snel de hoeveelheid hyaluronzuur daalt en omgevingsfactoren zijn bijvoorbeeld, hoeveel iemand in de zon heeft gezeten, of iemand rookt, welke huidverzorging is gebruikt en of de omgeving erg (milieu)vervuild is. Dit alles heeft invloed op de huid. De huid wordt stugger, minder elastisch, grauw en ontsierd met rimpeltjes en plooien door vochtte kort. Natuurlijk is het beste om altijd via goede huidverzorging er voor te zorgen dat uw huid in betere conditie blijft. Kijk maar eens naar de mensen die altijd ongezond eten, dat tekent zich af aan de huid van die mensen. Maar soms is dit alles niet voldoende en willen we de huid toch weer in betere conditie brengen, daarvoor is er nu de mesotherapie.

Mesotherapie werd al in 1952 door de Franse arts Dr. Michel Pistor uitgevonden om pijnmedicijnen volgens de kortst mogelijke weg, in de meest efficiënte dosering en op de plaatsen waar ze het meest nodig waren te kunnen inbrengen. Recent wordt deze injectie techniek nu ook toegepast voor esthetische doeleinden. Mesotherapie is een verjongende behandeling voor het gezicht, de hals, de decolleté en de handen.

Via tientallen mini prikjes worden hyaluronzuur, vitamines, glycolzuur, DMAE en caffeine in de huid gebracht. Dit gebeurt door middel van een meso-gun met een heel fijn naaldje. De prikjes zijn dan ook pijnloos. Het voordeel van een meso-gun is dat de naald stabiel blijft, de exacte naalddiepte kan worden ingesteld, de exacte hoeveelheid wordt gedoseerd en dat de snelheid van de naald zeer hoog is.

De natuurlijke producten waarmee gewerkt wordt en het feit dat de naald niet in de diepe huidlagen gaat, maakt dat de behandeling zeer veilig is en geen allergische reacties kan teweeg brengen. Er worden enkel lichaamseigen stoffen gebruikt. Het enige wat kan gebeuren is dat er een heel klein blauw plekje ontstaat, maar dat is gauw verdwenen.

De ouder wordende en de door de zon beschadigde huid verliest onderhuids collageen. De huid verliest zijn jeugdigheid en elasticiteit. Mesotherapie geeft nieuwe kracht aan de huid d.m.v. miniprikjes met krachtige vitamines en anti-oxydanten. Het doel is de toniciteit, de elasticiteit en de hydratatie van de huid te verbeteren. De huid wordt jonger, gladder, stralender.

Wanneer is dit iets voor mij?

• Deze behandeling is ideaal als regelmatige verzorging bij een doffe, slappe of rijpere huid
• Mesotherapie behandelt de huid tot in de diepte, waar de anti-verouderingscremes niet kunnen geraken.
• De doeltreffendheid van deze behandeling is rechtstreeks gelinkt met de hoge concentratie aan medische actieve stoffen. Cremes kunnen deze stoffen niet bewaren
• De mesotherapie gaat dus een flinke stap verder dan de klassieke uitwendige verzorgingen op gebied van veroudering , verslapping, hydratatie en soepelheid.

Wat kunt u na de behandeling verwachten

Na de behandeling ontstaat er een lichte roodheid van het behandelde gebied. Uw huid kan wat strak aanvoelen. U kunt in nagenoeg de meeste gevallen uw werkzaamheden de volgende dag gewoon weer voortzetten. Na de behandeling mag u uw huid behandelen met een huidverzorgend product.

Risico’s en complicaties

Aan deze behandeling zijn nagenoeg geen risico’s verbonden. Alleen lichaamseigen stoffen worden ingebracht. Wanneer tijdens de behandeling een oppervlakkig bloedvaatje wordt aangeprikt kan er een klein bloeduitstortinkje ontstaan dat meestal snel weer is verdwenen.

Duurzaamheid van het resultaat

Aangezien de stoffen die worden ingebracht ook weer worden afgebroken door het lichaam is er geen permanent resultaat te boeken. Wilt u de huidveroudering tegengaan of dit in plaats van een gezichtsbehandeling doen dan kan 1 behandeling al genoeg zijn. Heeft u huidveroudering zoals rimpels, een vochtarme huid en/of volumeverlies, dan wordt een kuur van 3 tot 5 behandelingen geadviseerd. Na een kuur wordt 1 behandeling in de 3 tot 6 maanden geadviseerd om het resultaat vast te houden.

Na een behandeling

Voorkom blootstelling aan de zon, UV stralen of gel. Maak geen gebruik van de sauna gedurende 7 dagen na de behandeling.

Tarieven per behandeling

Mesotherapie gezicht
per zone
€ 125
Back To Top