skip to Main Content
0314–640002 info@laserclinic-river.nl

Rughaar laseren

In het oude Rome en Egypte was het heel normaal voor mannen om hun borststreek en rug te ontharen. In andere culturen wordt borsthaar en een behaarde rug gezien als mannelijk. Tegenwoordig kiezen steeds meer mannen voor ontharing van zowel borst als rug. De redenen hiervoor kunnen esthetisch zijn, maar ook uit oogpunt van hygiëne. De eigen rug ontharen is niet altijd even gemakkelijk. Veel plekken zijn moeilijk te bereiken en meestal is er een tweede persoon nodig om dit te doen. Een veelgebruikte methode is scheren, wat als nadeel heeft dat de haartjes na enkele dagen weer zichtbaar zijn. Wie op zoek is naar een behandeling met permanente werking, zou kunnen kiezen voor een laser ontharen.

Hoe werkt laserontharing?

De ontharingslaser, de Lightsheer Diodelaser DUET produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een golflengte 810 nanometer. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde op de huid uitgezonden. Het pigment van de haren absorbeert het laserlicht en zet het licht om in warmte. De warmte zorgt voor vernietiging van de voedingsbodem in het haarzakje, zodat deze niet meer in staat is om een nieuwe haar te ontwikkelen.

Voor de behandeling

Vooraf aan de laserbehandeling is het belangrijk dat u zelf ruim 5 weken van tevoren niet meer epileert, harst of de touwtjesmethode gebruikt. Een ‘leeg’ haarzakje kan namelijk geen licht absorberen en dus niet effectief behandeld worden. Scheren en knippen mag wel.
De laserbehandeling is op een lichte huid het meest effectief en veilig. Daarom bevelen we ten stelligste aan het te behandelen gebied vooraf aan de behandeling minimaal 4 weken niet bloot te stellen aan zon of zonnebank. Kunt u zonlicht echt niet vermijden, gebruik dan consequent een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.
Tijdens uw eerste bezoek aan Laserclinic River is het van belang dat de haartjes goed zichtbaar zijn. Uw huidspecialist kan dan het haartype, de precieze diepte en lokalisatie van de haarfollikel bepalen. Dit is nodig om bij de behandeling de apparatuur goed in te kunnen stellen.

De laserbehandeling

We beginnen met het schoonmaken van uw huid en het aftekenen van het te behandelen gebied met een huidpotlood. Dan scheren we de haartjes kort, zodat de energie van de laser goed naar de haarwortels geleid kan worden. We brengen een laagje gel op en plaatsen dan de laserkop op de huid met de ongewenste haargroei. Vervolgens geven we nauwkeurig pulsen over het gehele behandelgebied.
De zeer korte puls kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekje tegen de huid. De behandeling is niet pijnloos, maar over het algemeen goed te verdragen.
Na afloop koelen we de huid met een coldpack en brengen we kalmerende Aloë Vera gel en zonnebrandcrème aan.

Na de laserbehandeling

Na de behandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en soms zwelling vertonen. Dit is een normale, gewenste reactie en zal binnen een uur na de behandeling afnemen. U kunt meteen uw normale bezigheden hervatten. Als u het wilt kan de huidspecialist een camouflerend product opbrengen.
De behandelde huid is nog wel wat kwetsbaar, dus wees voorzichtig met zonlicht, zonnebank, sauna, heet douchen en baden. Bescherm uw huid de gehele behandelperiode goed met zonnebrandcrème.
Binnen 2 weken na de behandeling zullen de behandelde haren vanzelf uitvallen. Dit heeft u meestal niet in de gaten. Het lege haarzakje zal zich weer opvullen met nieuw collageen.

Te verwachten resultaat

Na iedere behandeling komen er minder haren terug en zijn de haren dunner en minder stug. Op eventuele lichte haren en kleine donshaartjes na, zijn de donkere haren verdwenen.
Ook al zullen de meeste gelaserde haren niet meer terugkomen, het is mogelijk dat er in de toekomst nieuwe haarzakjes geactiveerd worden of donshaartjes overgaan tot dikkere haren. Dit proces kan onafhankelijk van de laserbehandeling optreden, door bijvoorbeeld hormonale invloed of medicijngebruik.

Aantal benodigde laserbehandelingen

Een haar maakt een groeicyclus door en ontwikkelt zich in 3 verschillende fasen. De serie haren in de eerste groeifase reageert optimaal op een laserbehandeling. Deze haren zitten namelijk diep in het haarzakje en bevatten veel pigment. De haren in de overgangsfase en de rustfase komen ook een keer aan de beurt. Bij de volgende behandeling bevindt een nieuwe serie haren zich in de groeifase. Om uiteindelijk alle haarzakjes in de eerste groeifase te kunnen behandelen heeft u gemiddeld 6 behandelingen nodig.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidspecialisten.

De huidspecialist bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidspecialist samen met u een persoonlijk behandelplan op en geeft zij u een bijbehorende prijsindicatie. Alle benodigde informatie krijgt u ook mee naar huis.

Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies. We bieden u het eerste intakegesprek graag kosteloos en vrijblijvend aan.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 0314-640002, info@laserclinic-river.nl of het contactformulier.

Back To Top