skip to Main Content
0314–640002 info@laserclinic-river.nl

Gerstekorrels

Gerstekorrels (die kleine, gelig witte bultjes in de gezichtshuid) zijn bij de meeste mensen wel bekend. Op deze pagina leggen we uit wat er nou in die bolletjes zit, hoe ze ontstaan en wat we er bij Laserclinic River aan kunnen doen.

Wat is een gerstekorrel?

Een gerstekorrel, ook wel een milia genoemd, ziet eruit als een wit of gelig bolletje dat in de huid ligt. Gerstekorrels zijn 1 tot 2 mm grote cystes gevuld met hoornmateriaal, namelijk keratine. Soms kunnen de gerstekorrels, vaak wanneer ze er langer zitten, ook groter worden. Milia’s kunnen alleen voorkomen, maar ook in groepjes. Ze zijn meestal gelokaliseerd in het gelaat en dan vooral rondom de ogen.

Ontstaan van gerstekorrels

Een milia ontstaat meestal door afsluiting van de uitgang van een haarzakje of zweetkliertje. Onder de afsluiting ontstaat een kleine, bolronde cyste gevuld met witte hoornschilfers. Ook kunnen gerstekorrels ontstaan na een oppervlakkige beschadiging van de huid, dan zijn meestal de zweetkliertjes verstopt. Huidbeschadigingen waarna gerstekorrels kunnen voorkomen, zijn brandwonden, blaren of schaafwonden.

Advies Laserclinic River

Milia’s kunnen soms zelf verdwijnen, maar kunnen ook groter worden als ze niet weggehaald worden. Het is heel belangrijk om er niet zelf aan te zitten. Omdat een milia ingekapseld is, kunt u ze zelf niet goed uit knijpen en zal u de huid alleen maar beschadigen. Hierdoor kunnen er littekens achter blijven. Het is verstandiger om de gerstekorrels door een huidspecialist te laten verwijderen. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, want hoe langer een gerstekorrel in de huid zit, hoe droger hij wordt en hoe moeilijker hij te verwijderen is.

Behandeling van gerstekorrels

De huidspecialisten van Laserclinic River kunnen milia’s heel goed en precies behandelen. Tijdens een behandeling zal de huidspecialist de huid voorbehandelen, waarna zij de milia’s met een steriele naald aanprikt en weghaalt. Na de behandeling is er niets meer van de gerstekorrel te zien.

Tarieven per behandeling

Vanaf € 25
Back To Top