skip to Main Content
0314–640002 info@laserclinic-river.nl

Roodheden IPL behandeling

Een rode huid gaat vaak gepaard met vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes. Roodheid kan ook zichtbaar zijn na ontstekingen en bij littekens. Soms word je geboren met rode huidkleurverschillen, zoals bij de wijnvlek en de ooievaarsbeet. Deze blijvende roodheid heeft meestal geen functie meer in de huid. Verwijde bloedvaatjes spelen ook geen rol meer bij de aanvoer van zuurstof of afvoer van afvalstoffen in de huid. Daarom kunnen ze veilig verwijderd worden, zodat de huid weer egaler wordt en meer weerstand krijgt. Met lichtflitstherapie bereiken we dit doel tegenwoordig snel en zonder risico’s.

Hoe werkt de lichtflitstherapie?

Lichtflitstherapie is een effectieve methode om oppervlakkig gelegen bloedvaatjes en rode huidkleurverschillen op allerlei lichaamsdelen te verwijderen of te verminderen.
Het IPL-handstuk geeft lichtpulsen met een hoge energie intensiteit van groen licht af. Deze energie wordt wel opgenomen door de rode kleur van de oppervlakkige vaatjes, maar niet door de omringende huid. Door de warmte gaan de bloedvaatjes kapot waarna het lichaam deze vervolgens zelf opruimt.

Voor de behandeling

Het te behandelen huidgebied mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Het licht mag namelijk niet door het pigment in de opperhuid geabsorbeerd worden. Vermijd ten minste 4 weken van tevoren UV-straling en smeer consequent in met zonnebrandcrème. Kom met een schone huid zonder make-up op de behandeling.

De behandeling

De huidspecialist tekent de roodheden af met een huidpotlood. U krijgt een bril op ter bescherming van uw ogen tegen het licht. De huidspecialist brengt een laagje gel aan in het behandelgebied en plaatst de behandelkop op de huid. Vervolgens belicht ze alle roodheden een voor een. U merkt een gevoel van warmte door de huid heen gaan dat binnen een fractie van een seconde verdwenen is. Na afloop kan uw huid een beetje branderig aanvoelen. De huidspecialist koelt en verzorgt uw huid en kan, als u dat wilt, camouflagecrème aanbrengen.

Na de behandeling

De huid is na de behandeling wat roder en licht gezwollen. Dit is voor een buitenstaander vaak niet zichtbaar. Soms zijn de vaatjes de dagen na de behandeling wel beter zichtbaar. Dit is een goed teken en toont aan dat de vaatjes beschadigd zijn en snel zullen verdwijnen. Afhankelijk van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van de vaatjes kan dit enkele dagen tot 2 weken duren.

Vermijd een sterke huiddoorbloeding na de behandeling. Om een optimaal effect uit de behandeling te halen, raden wij u aan om op de dag van behandeling tot 5 dagen na de behandeling niet: actief te sporten of zware inspanningen te leveren, alcohol te nuttigen, naar de sauna te gaan, de huid te scrubben, te stomen of te masseren.

U kunt enkele dagen na de lichtflitstherapie 3 keer per dag Aloë Vera gel aanbrengen op de behandelde huid. Dit heeft een verkoelend effect en geeft sneller herstel. Om zwelling te voorkomen helpt het om ’s nachts het hoofd op een extra kussen te leggen, zodat de zwaartekracht zijn werk kan doen.
Laat de huid zoveel mogelijk met rust en krab niet aan eventuele onderhuidse korstjes. Blijf minimaal 4 weken na de behandeling uit de zon. Kunt u zon niet vermijden, gebruik dan een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger.

Te verwachten resultaat

Enkele weken na de eerste behandeling ziet u goed verschil. De huid is minder rood en egaler van kleur. Na een tweede of derde behandeling zullen de resterende roodheden verdwijnen.
Het ontstaan van couperose en roodheid is vaak erfelijk bepaald en vorming van nieuwe roodheden bloedvaatjes kunnen we niet uitsluiten. Nieuwvorming kunt u vertragen door andere oorzaken te vermijden zoals overmatig zonnen, alcoholgebruik en roken.

Aantal benodigde behandelingen

Gemiddeld zijn voor de behandeling van couperose en gesprongen bloedvaatjes 1 tot 3 behandelingen voldoende. Voor behandeling van rosacea, diffuse roodheid, een ooievaarsbeet en wijnvlekken kunnen meer behandelingen nodig zijn. Het is niet altijd vooraf te voorspellen of de huid goed reageert op de behandeling. Direct na de behandeling kan de huidspecialist zien of het licht de roodheid goed absorbeert.

Behandelfrequentie

Tussen de behandelingen zit een periode van 5 tot 6 weken. Deze tijd heeft uw huid nodig om behandelde bloedvaatjes op te ruimen.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidspecialisten.

De huidspecialist bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidspecialist samen met u een persoonlijk behandelplan op en geeft zij u een bijbehorende prijsindicatie. Alle benodigde informatie krijgt u ook mee naar huis.

Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies. We bieden u het eerste intakegesprek graag kosteloos en vrijblijvend aan.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 0314-640002, info@laserclinic-river.nl of het contactformulier.

Tarieven per behandeling

Enkele spider naevi
of neusvleugels
€ 55
Neusgebied of kin € 100
Voorhoofd, jukbeenderen
of zijkanten hals
€ 125
Wangen geheel of neusgebied en kin € 150
Gelaat of decolleté € 200

Voor en na foto’s

Resultaten verschillen van persoon tot persoon

Back To Top