skip to Main Content
0314–640002 info@laserclinic-river.nl

Littekentherapie

Littekenweefsel bestaat uit collageen. De bindweefselcellen in de huid maken dit nieuwe weefsel aan om een wond te sluiten. Een litteken blijft altijd voelbaar en zichtbaar. Dat komt door de structuur en de kleur van het collageen. Een litteken is in feite sterker dan de gewone huid. Daarom voelt een litteken harder en stugger aan dan de huid daaromheen.

Wanneer kunnen littekens storend zijn?

Soms vallen littekens erg op. Dan heeft de huid in de herstelfase te veel of juist te weinig bindweefselvezels aangemaakt. Dat kan bijvoorbeeld komen door een slechte doorbloeding van de huid, door een ontsteking of door aanleg. Hoe opvallend een litteken uiteindelijk wordt, ligt ook aan de oorzaak van de wond. Een snee van een operatie geneest bijvoorbeeld veel sneller en fraaier dan een brandwond. Sommige mensen hebben last van een pijnlijk en trekkerig litteken. Gelukkig worden er steeds meer behandelingen uitgevonden om littekens soepeler en minder opvallend te maken.

Na de behandeling

Het litteken kan een aantal weken roze van kleur blijven. Sommige mensen ervaren een jeukend gevoel in het behandelde gebied; dit is een onderdeel van het regeneratieproces en een teken dat de huid ‘aan het werk’ is. De huid is ongeveer 2 weken extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Wij raden de gehele herstelperiode aan het litteken consequent te beschermen met zonnebrandcrème met factor 30 of hoger en de huid voorzichtig te behandelen.

Aantal benodigde behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de voortgang, ernst van het litteken en achterliggende factoren. Elke behandeling geeft geleidelijk verbetering. Meestal zijn tenminste 5 behandelingen nodig voor duidelijk zichtbaar behandelresultaat. Afhankelijk van de behandelmethode kunt u elke 4 tot 8 weken behandeld worden, met littekenmassage uitgezonderd.

Te verwachten resultaat

Behandeling kan problemen die te maken hebben met het litteken verminderen en het litteken verfraaien. Wees wel realistisch: een litteken zal nooit helemaal verdwijnen.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Littekentherapie kan in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden. Dit is het afhankelijk van uw verzekeringspakket. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden. Laserclinic River is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidspecialisten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidspecialisten.

De huidspecialist bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidspecialist samen met u een persoonlijk behandelplan op en geeft zij u een bijbehorende prijsindicatie. Alle benodigde informatie krijgt u ook mee naar huis.

Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies. We bieden u het eerste intakegesprek graag kosteloos en vrijblijvend aan.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 0314-640002, info@laserclinic-river.nl of het contactformulier.

Voor en na foto’s

Resultaten verschillen van persoon tot persoon

Back To Top