skip to Main Content
0314–640002 info@laserclinic-river.nl

Tatoeage verwijderen

Niet iedereen blijft tevreden over zijn of haar tatoeage. Het is mogelijk dat de tatoeage na verloop van tijd niet meer bij uw levensfase past of dat u erop uitgekeken bent. Ook kan het gebeuren dat de tatoeage niet naar wens is gezet. Bij Laserclinic River verwijderen we ongewenste tatoeages d.m.v. laserbehandeling. Tatoeages kunnen bij meerderjarige mannen en vrouwen verwijderd worden op alle delen van het lichaam, zolang er voldoende contrast te zien is tussen de tatoeage en uw huidskleur.

Hoe werkt tatoeage verwijdering?

De M22 laser geeft hele korte pulsen van hoge energie af, die geabsorbeerd worden door het donkere pigment van de tatoeage. Hierdoor ontstaat er een soort explosie in de inkt, waardoor er kleine inktdeeltjes ontstaan. Het afweersysteem van het lichaam bestrijdt deze kleine deeltjes en voert ze vervolgens af.

Voor de laserbehandeling

De laserbehandeling is op een lichte huid het meest effectief en veilig. Daarom is het nodig om het te behandelen gebied voorafgaand aan de behandeling minimaal 4 weken niet bloot te stellen aan zon of zonnebank en geen zelfbruiner te gebruiken.
Bij haargroei in de tatoeage is het van belang om een dag van tevoren het te behandelen gebied te scheren. Harsen en epileren kan ten laatste 5 dagen van tevoren nog gedaan worden.

De laserbehandeling

De huidspecialist desinfecteert de tatoeage en stelt de laser in op uw huidtype en de kenmerken van de tatoeage. Vervolgens plaatst zij de laserkop net boven de inkt van de tatoeage en laat die een puls geven. Zo gaat zij nauwkeurig de gehele tatoeage af.
Het verwijderen van een tatoeage kan gevoelig zijn. Het lijkt alsof we herhaaldelijk met een elastiekje op de huid schieten. Tijdens de behandeling zal er een witte waas over de tatoeage komen. Dit is een normale reactie van de huid die na enkele minuten wegtrekt. Daarna zal de tatoeage zwellen en wordt de omliggende huid rood. Na afloop koelen we de behandelde tatoeage met coldpacks. Tot slot behandelen we uw huid na met een speciale koelzalf en dekken we het behandelde gebied met steriel gaas af.

De behandeling duurt 15 tot 60 minuten. De huidspecialist kan maximaal 100 cm2 per behandeling laseren. Als u een grotere tatoeage heeft zal deze in 2 aparte behandelingen verwijderd moeten worden.

Na de laserbehandeling

De huid voelt direct na de behandeling branderig aan. Dit zakt binnen enkele uren weg. Indien u thuis wilt koelen, mag u gebruik maken van een coldpack uit de koelkast. Plaats de coldpack niet direct op de huid, maar leg er een schoon gaasje tussen.
Na de behandeling kunnen er blaren en korstjes ontstaan. Dit hoort bij het genezingsproces. Na enkele dagen tot 2 weken gaat de huid vervellen en wordt de nieuwe huid zichtbaar. Het lichaam breekt in de weken daarop de inkt geleidelijk af. Wij adviseren u om veel water te drinken na de behandeling, dat helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.

De behandelde huid is zeer kwetsbaar, dus houdt de huid uit de zon of zonnebank. Indien u blootstelling aan UV-straling niet volledig kan vermijden, dek dan de tatoeage af met een gaasje of textiel.

Houd de behandelde huid zo schoon mogelijk. Voorkom de eerste 2 weken na de behandeling wrijving van boordjes, ondergoed of sokken. U mag onder de douche met de tatoeage, maar wees voorzichtig met afdrogen, gebruik een schone handdoek en laat de tatoeage vrij van zeep, bodylotions, parfum en make-up. Wij raden zwemmen en saunabezoek af zolang er korstjes en velletjes aanwezig zijn. Krab nooit aan de huid en trek niet aan velletjes om verstoring van het genezingsproces te voorkomen.

Te verwachten resultaat

De tatoeage wordt met elke behandeling vager, tot deze verdwenen is. De kans op een goed eindresultaat is groot en blijvend. In sommige gevallen kan een tatoeage niet volledig verwijderd worden, onafhankelijk van onze behandeling. Er kan dan nog een restje van de tatoeage zichtbaar blijven aan het einde van de behandelreeks. Meestal ligt dat aan het soort inkt dat gebruikt is.

Aantal benodigde laserbehandelingen

Het benodigde aantal behandelingen is op voorhand niet exact te voorspellen. Er zijn namelijk veel verschillende factoren die meespelen zoals de diepte van de tatoeage, de locatie, moeilijke kleuren rood/geel/oranje en groen, de kwaliteit en hoeveelheid gebruikte inkt, huidtype, gevoeligheid van de huid uw afweersysteem en hoe lang u de tatoeage heeft. Er zullen tussen de 5 tot 15 behandelingen nodig zijn om de tatoeage te laten verdwijnen. Tijdens het intakegesprek zal de huidspecialist een schatting geven en evalueert zij de voortgang met u tijdens het behandeltraject.

Behandelfrequentie

Uw huid moet volledig genezen zijn na de vorige tatoeage laserbehandeling voordat de volgende behandeling kan plaatsvinden. Doorgaans zijn daar 8 weken voor nodig.

Afspraak maken

Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidspecialisten.

De huidspecialist bekijkt uw huid en stelt een aantal belangrijke vragen over uw huid en algemene gezondheid. Vervolgens stelt de huidspecialist samen met u een persoonlijk behandelplan op en geeft zij u een bijbehorende prijsindicatie. Alle benodigde informatie krijgt u ook mee naar huis.

Na het tekenen van de behandelovereenkomst kan een afspraak gepland worden voor de eerste behandeling.

We zijn ervan overtuigd dat we veel mensen kunnen helpen met onze effectieve behandelmethoden, daarom steken we graag tijd en energie in goed advies. We bieden u het eerste intakegesprek graag kosteloos en vrijblijvend aan.

Voor het intakegesprek reserveren wij 30 minuten in de agenda. Een afspraak voor het intakegesprek kunt u maken via 0314-640002, info@laserclinic-river.nl of het contactformulier.

Tarieven per behandeling

Tatoeage tot 5 cm2 € 55
Tatoeage tot 20 cm2 € 85
Tatoeage tot 35 cm2 € 115
Tatoeage tot 50 cm2 € 150
Tatoeage tot 100 cm2 € 185
Tatoeage tot 150 cm2 € 220

Voor en na foto’s

Resultaten verschillen van persoon tot persoon

Back To Top