skip to Main Content
0314–640002 info@laserclinic-river.nl

Diode laserontharing

Bij Laserclinic River wordt er gewerkt met een speciaal LightSheer DUET apparaat. Dit lasersysteem is speciaal ontwikkeld voor ontharen en niet voor andere kwalen of aandoeningen. Juist daarom is het gespecialiseerd en goed ontwikkeld om uw ongewenste haargroei weg te halen. Het apparaat bij IPL ontharing is niet alleen gespecialiseerd in ontharen, maar wordt ook gebruikt voor andere doeleinden. De diodelaser is de eerste laser die goedgekeurd is door de kritische Amerikaanse keuringsdienst (FDA). Om alle haartjes te verwijderen heeft u meerdere sessies nodig met deze laser. De haartjes die in de groeifase zitten worden verwijderd, omdat deze het meest gemakkelijk te vernietigen zijn. Omdat niet alle haren tegelijkertijd in de groeifase zitten, heeft u meerdere behandelingen nodig. Het aantal sessies is gemiddeld vier tot zes.

IPL in vergelijking met diode laserontharing

Overmatige en ongewenste haargroei kan erg vervelend zijn, vooral op plekken waar de haartjes goed zichtbaar zijn zoals het gezicht, de armen en de benen. Diode laserontharing is de oplossing voor uw probleem. Het werkt snel, maar ook vooral effectief. Met slechts een paar behandelingen bent u haarvrij. Daarnaast is het ook nagenoeg pijnloos. Laserclinic River maakt gebruik van deze speciale manier van behandelen. Andere klinieken gebruiken vaak IPL apparaten omdat IPL apparaten goedkoper zijn om aan te schaffen. Wij verkiezen diode laserontharing boven IPL ontharing met lichtflitsen.

De grootste verschillen

Veel andere huidklinieken maken gebruik van IPL ontharing. Tussen IPL ontharing en diode laserontharing zitten behoorlijk veel verschillen. Wij bij Laserclinic River kiezen voor de Lightsheer diode laser met het LightSheer DUET apparaat, omdat dit op een volledige pijnloze manier wordt voldaan. Ontharen met een IPL staat er om bekend behoorlijk pijnlijk te kunnen zijn. Daarnaast kan het ontharen met een diodelaser bij ieder huidtype, van blank tot negroïde. IPL ontharing kan alleen bij mensen met een lichte huid en donkere haren.

Nog meer voordelen van de diode laser

Er zijn echter nog meer voordelen van diode laserontharing. Het resultaat is blijvend: de haartjes blijven weg. Bij IPL laser ontharing is het resultaat tijdelijk: u bent wel even van uw haargroei af, maar na een tijdje komen ze terug, wat erg vervelend is. De haarzakjes worden namelijk niet vernietigd, maar tijdelijk verlamd. Daarnaast heeft u bij een IPL behandeling ook nog meer sessies nodig dan bij een diode behandeling. Gemiddeld heeft u voor een gewenst resultaat met een diode laser vier tot zes behandelingen nodig. Voor een gewenst resultaat met een IPL is dit vaak meer dan vijftien behandelingen, zonder dat het dus een permanent resultaat heeft. Dit komt omdat een IPL (lichtflits) binnen een bepaalde tijd een minder groot huidoppervlak kan behandelen dan een diode laser. Een diode laser kan binnen een korte tijd een groot oppervlak pakken, waardoor het minder tijd kost om een deel van het lichaam te ontharen.

Alleen door professionals

IPL ontharing wordt vaak door schoonheidsspecialiste gedaan met vaak weinig ervaring. De diode laserontharing gebeurt niet door schoonheidsspecialisten maar door HBO afgestudeerde huidtherapeuten die alles van verschillende soorten huid en aandoening af weten. Zij zijn afgestudeerd met een diploma van de Hogeschool Utrecht of Den Haag en zijn daarnaast ook nog aangesloten bij het BIG-register bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Zij hebben jarenlange ervaring met definitief laserontharing. Laserclinic River heeft de meest ervaren en klantvriendelijke huidtherapeuten in dienst zodat u zich helemaal op uw gemak voelt.

Back To Top